ТВ Фронт: Неће више бити великих фронталних битака у Украјини

Срна
ТВ Фронт: Неће више бити великих фронталних битака у Украјини

БИЈЕЛЈИНА - Неће доћи до велике фронталне битке у Украјини коју многи очекују, јер данас она није могућа, пошто свака зараћена страна има увид у дешавања у непријатељској позадини и у евентуалну концентрацију људства и технике, наводи специјализовани медиј “ТВ Фронт”.

Обавјештајне способности данас су толике да извођење чак и минималне акције без знања непријатеља постаје велики проблем.

Није могуће концентрисати било какве мање или више озбиљне снаге за извођење неке офанзиве. Непријатељ све види, а елеменат изненађења је изгубљен.

Сада су обука људства и наоружање на првом мјесту. Важна је и спремност бораца за извођење операција снагама и средствима којима располажу

То је, вјероватно, ђелимично разлог зашто војске прилично дуго покушавају да заузму велика насељена подручја.

Русима су проблеме правили амерички системи који користе интернет, јер је комуникација скоро тренутна од војника до команданта војске.

Али, шта ће се десити са “вођеном муницијом” када се појаве “ометачи” који добро функционишу Шта ће се догодити са дроновима који данас тероришу борце

Шта ће бити када научници пронађу могућност даљинског репрограмирања ракета

“Све приче о предстојећој општој бици, без обзира на врсту борбених дејстава које се воде, поткопавају ауторитет руске војске. А војска ради свој посао. И, судећи по резултатима, то добро ради”, истакао је руски експерт Александар Ставер.

У Украјини већ савршено разумију да је рат за њих изгубљен. Сва прича о преговорима након донедавног одбијања Кијева да о томе говори заправо је резултат рада Војске Русије.

Неће бити општих битака. Биће мишљења и неких аргумената, али све је то елеменат информативног рата.

Рат ће бити замрзнут на некој од мировних конференција, док поново не букне на другом крају свијета, наводи “ТВ Фронт”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана