Тужиоци: Сумњиве околности смрти Лијама Пејна

Танјуг
Тужиоци: Сумњиве околности смрти Лијама Пејна

БУЕНОС АЈРЕС - Аргентински тужиоци су изјавили да су околности смрти британског пјевача и бившег члана бенда “One Direction” Лијама Пејна, након пада са трећег спрата хотела, ''сумњиве'' зато што постоји могућност да је музичар био под утицајем наркотика и алкохола.

Полиција Буенос Ајреса саопштила је да је затекла Пејнову хотелску собу ''у потпуном нереду” а да су ''разни предмети поломљени”, преноси АП.

Пронашли су пакете клоназепама, депресора централног нервног система, и енергетске суплементе, као и друге лијекове у хотелској соби.

Форензички тимови су извијестили да су флаша вискија, упаљач и мобилни телефон нађени у унутрашњем дворишту гдје је пронађено и Пејново тијело.

Канцеларија аргентинског јавног тужиоца саопштила је да је обдукција показала унутрашње крварење и 25 трауматских повреда по цијелом Пејновом тијелу, укључујући лобању, удове и стомак, у складу са падом.

Речено је да су те повреде биле довољне да проузрокују Пејнову смрт.

Нема назнака да је трећа страна умијешана, али су тужиоци описали Пејнов случај као “сумњив”, наводећи вјероватноћу да је узимао алкохол и дрогу.

Недостатак одбрамбених повреда на Пејновим рукама указује на то да ''није заузео рефлексивно држање да би се заштитио и да је могао пасти у стање полу или потпуне несвјести”, рекао је јавни тужилац.

Како се додаје у саопштењу, докази прикупљени са лица мјеста показују да је Пејн ''пролазио кроз некакву епизоду злоупотребе супстанци”, као и да је највјероватније био сам у просторији.

Медицински истражитељи су навели да су Пејнов узрок смрти биле ''вишеструке трауме” и ''унутрашње и спољашње крварење” и затражили токсиколошке тестове.

Власти су саопштиле да су узеле изјаве од троје запослених у хотелу и двије жене које су посетиле Пејна у његовој хотелској соби неколико сати прије пада у покушају да реконструишу Пејнове посљедње тренутке.

Аргентинска полиција је претходно саопштила да је Пејн ''скочио са балкона своје собе”, не објашњавајући како су дошли до тог закључка нити да ли је скок био намјеран.

Пјевач је преминуо у сриједу у 17 часова по локалном времену, а полиција истражује околности пада, наводи се у саопштењу.

Пејново тијело полиција је пронашла у дворишту након што су се одазвали на позив да се у хотелу налази “агресиван мушкарац који би могао да буде под утицајем психоактивних супстанци”, преноси Скај њуз.

Менаџер хотела је рекао да је чуо гласну буку иза хотела, а када је полиција стигла, установила је да је мушкарац пао преко балкона у својој соби, наводи се у саопштењу, преноси Гардијан

Како наводи Би-Би-Си, пјевач је само неколико сати прије смрти објавио слику на Снепчету уз опис: Прелијеп дан у Аргентини.

Након објаве вести о смрти Лијама Пејна, обожаваоци су почели да се окупљају испред хотела у Буенос Ајресу, а пошту му одају и фанови широм свијета путем друштвених мрежа.

Лијам Пејн је рођен у енглеском граду Вулверхемптону 1993. године, а музичку каријеру је започео у британском талент-шоу програму Икс фактор када је оформљена група “ One Direction ”.

Тај бенд, који су осим њега чинили Хари Стајлс, Нијал Хоран, Луис Томлинсон и Зејн Малик, за време активног периода од 2010. до 2016. године је доживио популарност широм свијета и био један од најпознатијих поп бендова млађе генерације.

Након паузе коју су прогласили 2016. године, чланови бенда отпочели су соло каријере.

Лијам Пејн је у наставку каријере објавио један студијски албум, два мини-албума, 14 синглова и девет видео-спотова.

Неколико година је био у вези са британском пјевачицом Шерил Кол са којом је 2017. године добио сина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана