Тужилаштво осумњичило двије особе послије упада у амбуланту Срба у Приштини

Танјуг
Тужилаштво осумњичило двије особе послије упада у амбуланту Срба у Приштини

ПРИШТИНА - Тужилаштво у Приштини саопштило је данас да су двије особе саслушане као осумњичене за незаконито обављање медицинске или фармацеутске дјелатности, послије упада такозване косовске полиције у објекат који Срби у Приштини користе као амбуланту и вишесатног задржавања тамошњег особља у полицијској станици.

Како се наводи у саопштењу тужилаштва, саслушано је још неколико особа у својству свједока, након чега су сви пуштени на слободу до покретања кривичног поступка, преноси Репортери.

На улазним вратима амбуланте је залијепљено обавјештење тзв. Здравственог инспектората о привременој обустави дјелатности. Радници и медицинско особље који су јуче одведени у полицијску станицу, после вишесатног задржавања, пуштени су нешто после поноћи, јавио је дописник Танјуга.

Припадници тзв. косовске полиције упали су у сриједу у једину амбуланту у Приштини коју користе Срби, а особље одвели у полицијску станицу.

Основно тужилаштво у Приштини и косовска полиција навели су у заједничком саопштењу да је претрес амбуланте изведен јер се у њој, како тврде, пружају “илегалне медицинске услуге”, пренијели су приштински медији. Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља навео је у саопштењу на Фејсбуку да претресени објекат припада невладиној организацији “Центар за мир и толеранцију Приштине”, као и да је полиција обавијештена о наводној сумњивој дјелатности те НВО која се налази у анексу полицијске станице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана