Полицајац који је убио тинејџера под истрагом: Нису испунио ове услове

Срна
Полицајац који је убио тинејџера под истрагом: Нису испунио ове услове

ПАРИЗ - Полицајац који је убио седамнаестогодишњака у предграђу Париза није испунио правне услове за употребу ватреног оружја и против њега је покренута истрага о намјерном убиству, изјавио је тужилац у Нантеру Паскал Праш.

Праш је предложио притвор за полицајца који је пуцао у тинејџера. Седамнаестогодишњи мушкарац, идентификован као Нахел М., погођен је из непосредне близине у прса, након што га је саобраћајна полиција раније зауставила.

Он је возио жути “мерцедес” када је заустављен због кршења правила у саобраћају. Полиција је раније саопштила да је возач упуцан када је усмјерио аутомобил на полицајце, али је видео-снимак са мјеста инцидента показао другачије.

На снимку, чију је аутентичност потврдио АФП, приказана су двојица полицајаца како стоје поред заустављеног аутомобила, а један од њих је уперио пиштољ у возача. Осим тога, на снимку се чује глас који говори: “Добићеш метак у главу.”

Након тога се чини да полицајац пуца, а возило одједном почиње да се креће, да би се на крају, постепено, зауставило.

Инцидент је изазвао немире у Паризу и другим градовима широм Француске. Демонстранти су се сукобили са полицијом. Власти су саопштиле да је током ноћи приведено 150 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана