Тужила банку због дискриминације: Давали јој одличне оцјене за рад, а другима унапређења

ГС
Тужила банку због дискриминације: Давали јој одличне оцјене за рад, а другима унапређења

Потпредсједница британске банке Баркли тужила је ту компанију са око 230.000 фунти (око 270.000 евра), наводећи да није унапријеђена због расне, вјерске и полне дискриминације.

Нациа Лоренс је у британској банци од 2015. године и ради у дијелу који помаже у примјени правила управљања ризицима, пренео је Ројтерс.

Она је у судским поднесцима у лондонском суду навела да, након што је добијала нове одговорности и одличне извјештаје о учинку, према њој није поступано као с колегама бијелцима на истом професионалном нивоу, који су унапријеђени, за разлику од ње.

Укључила се полиција: Представио се као директор компаније, преварио банку и на рачун му легло 180.000 евра

Лоренсова је у изјави рекла и да се осјећала потпуно изневјерено од Барклија, а након што су њене жалбе постале упадљивије и формализоване кроз службене притужбе, њени резултати вредновања рада почели су да бивају све лошији, наводи се у судским поднесцима.

У тим списима се истиче да је она трпјела душевне болове и да је, како би се опоравила, узела неплаћено боловање и годишњи одмор.

Поред финансијске надокнаде, Лоренсова тражи да суд, поред осталог, наложи брританској банци да спроведе транспарентан процес када је ријеч о унапређењима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана