Tуск: Пољска ће успоставити тампон зону на граници са Бјелорусијом

Танјуг
Foto: Wprost.pl

МОСКВА - Пољске власти би могле да успоставе тампон зону ширине 200 метара на граници са Бjелорусијом, а одлука би могла да буде донijета почетком следећег мјесеца, изјавио је пољски премијер Доналд Туск на састанку са граничном стражом и војском у пограничној зони.

“Данас, 29. маја ваше колеге су нам савјетовале да што пре поново успоставимо тампон зону ширине 200 метара на граници са Бјелорусијом”, рекао је пољски премијер на конференцији за новинаре коју је преносила ТВП Инфо, пренио је ТАСС.

Туск је најавио да ће заједно са министром одбране, министром унутрашњих послова и цијелом владом донијети ову одлуку почетком следеће недјеље.

Он је, такође, најавио мјере за активније укључивање полиције и специјалне опреме да пружи помоћ граничној служби земље.

Пољски министар одбране Владислав Косињак-Камиш, који је присуствовао састанку, рекао је да је распоређено још војника на граници са Бјелорусијом.

Туск је јуче изјавио да је на пољску границу са Белорусијом послато појачање да одговори на све већи број напада илегалних миграната.

Један пољски војник је јуче избоден док је покушавао да спријечи мигранта да илегално пређе границу. 

Пољска гранична служба је ове године открила више од 13.000 људи који су покушали илегално да пређу из Бјелорусије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана