Турски парламентарац проклео Израел па се срушио за говорницом

ГС
Турски парламентарац проклео Израел па се срушио за говорницом

ИСТАНБУЛ - Турски члан парламента срушио се у уторак након што је највјероватније доживио срчани удар усред расправе о Божјим казнама за израелски народ.

Члан странке Фелисити (Saadet) Хасан Битмез пао је покрај говорнице док се обраћао Великој скупштини Турске националне скупштине током расправе о буџету, преноси Кликс.

-Нећете избјећи Алахов гнијев - рекао је Битмез (54) неколико тренутака прије него што се онесвијестио и ударио главом о под,  након чега су интервенисали други посланици и пружена му је прва помоћ.

 

Turkish Parliamentarian Suffers Heart Attack after Condemning Israel’s War on Gaza

Hasan Bitmez, a member of the Grand National Assembly, collapsed after delivering his speech, his last words to MPs, “You will not escape the wrath of Allah. I salute you all.”

Bitmez is… pic.twitter.com/zD9xJV5Bi3

— War Watch (@WarWatchs) December 12, 2023

 

Битмез је на носилима превезен до кола хитне помоћи која су га одвезла у локалну болницу. Први извјештаји указују на срчани удар, а наводно има дјабетес.

Турски министар здравства Фахретин Коча написао је на мрежи Икс, да је Битмез постао "узнемирен" током свог говора и да помно прати његово стање. Рекао је новинарима да је Битмез тренутно на лијечењу у јединици интензивне његе у градској болници Анкара Билкент.

Предсједавајући Saadeta Темел Карамолаоглу рекао је новинарима да је Битмезово здравље још увијек угрожено и затражио молитве за његов опоравак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана