Турски министар правде: Приведене 34 особе у вези с терористичким нападом у Истанбулу

Г.С.
Турски министар правде: Приведене 34 особе у вези с терористичким нападом у Истанбулу

Данас је наша херојска полиција неутралисала подмукле терористе, рекао је министар правде Турске Јилмаз Тунц

Министар правде Турске Јилмаз Тунц изјавио је да је 34 осумњичених приведено у вези с данашњим терористичким нападом на зграду суда у Истанбулу, те како се истрага наставља под координацијом пет јавних тужилаца и замјеником главног тужиоца.

Покушали побјећи

Министар Тунц дао је изјаву новинарима након увиђаја на мјесту терористичког напада до којег је дошло данас испред истанбулске Палате правде, у којем је један грађанин изгубио живот, а шест особа повријеђено, укључујући три полицајца, преноси Аваз.

Тунц је објаснио да су двоје нападача који су извели инцидент покушавали ући на Д улаз Палате правде, те како су касније покушали побјећи када се током КДЗ контроле коју је провела полиција схватило да се ради о терористима.

- Данас је наша херојска полиција неутралисрала подмукле терористе -

рекао је Тунц, подсјећајући како је у истој институцији раније убијен тужилац Мехмет Селим Кираз.

Подијелио је податке у неутрализираним терористима.

- Неутралисани мушкарац терорист је 2004. осуђен на чланство у наоружаној терористичкој организацији и осуђен је на 15 година затвора. Неутралисана жена је неко чији је случај за чланство у терористичкој организацији у тијеку на Врховном суду. Она је такође била у затвору четири године и два мјесеца - рекао је Тунц.

Одговарајући на питање новинара, министар Тунц поновио је да су тројица рањених полицајаца у добром стању те додао

 - Четворо наших грађана је рањено. Једна особа је преминула у болници. Остала три грађанина су у болници, њихово здравствено стање је добро, нису у животној опасности-

Били у контакту с терористима

Говорећи о хапшењима особа које се доводе у везу с терористима - За сада су приведене 34 особе за које се сматра да су биле с терористима у контакту. Они који су с њима повезани и који су имали улогу у овом терористичком чину, наравно, бит ће откривени у судској истрази -

Додао је како се судска истрага наставља под координацијом пет тужилаца и замјеником главног тужиоца.

Починитељи напада на полицијску контролну тачку испред зграде суда били су чланови терористичке групе ДХКП-Ц, изјавио је раније данас министар унуташрњих послова Али Јерликаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана