Турски грађевинац открио да је његова фирма градила објекте с мање гвожђа од прописаног

Г.С.
Турски грађевинац открио да је његова фирма градила објекте с мање гвожђа од прописаног

Цетина Симсек, 58-годишњи грађевински радник из Турске, признао је новинарима да је његова фирма градила објекте са мање гвожђа него што је законом прописано, по упутствима великих грађевинских фирми.

Некад би одбили, а некада би пристали јер им је потребан новац да прехране породицу, признао је за Њујорк тајмс.

– Учинио сам то јер су ми рекли – рекао је Симсек окупљеним новинарима у Газиантепу, граду од којег су остале само рушевине.

Цетин од земљотреса спава испред своје зграде са супругом и троје дјеце. Запалили су ватру да се загрију, а сваки пут када се земља изнова затресе, пробуде се "духови прошлости".

Да ли су два страховито јака земљотреса, која су се догодила у понедјељак у размаку од девет сати и неколико стотина каснијих, такође јаких потреса, једини кривци за такво уништење града? Чини се да не…

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да ће вратити милион Сиријаца који су напустили земљу у оквиру програма добровољног повратка.

Град је тренутно пуст, остали су само они који немају куда и они који чекају спашавање чланова породице. У недостатку склоништа, многи су се враћали у села из којих су дошли или су тражили кров над главом код рођака у другим градовима, преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана