Турска блокирала приступ Инстаграму

Танјуг
Турска блокирала приступ Инстаграму

АНКАРА - Турска је блокирала приступ платформи друштвених медија Инстаграм, саопштило је данас турско регулаторно тијело за информационе технологије, без навођења разлога и колико ће трајати забрана.

Та одлука је објављена на сајту турског регулаторног тијела за информационе технологије. 

Забрана је услиједила након што је турски званичник за телекомуникације Фаретин Алтун критиковао Инстаграм због тога што је блокирао објаве у којима је било изражено саучешће поводом убиства политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа, пренио је Ројтерс.

Алтун, који је шеф за комуникације турског предсједништва, написао је на платформи "X" да је ријеч о очигледној цензури јер Инстаграм није навео да је било кршења правила за објављивање на тој платформи када је блокирао објаве у којима је било изражено саучешће поводом убиства Ханијеа.

Политички шеф Хамаса Исмаил Ханије убијен је у иранској престоници, Техерану, експлозивном направом која је била скривена недјељама раније, јавио је "CNN".

Иранска влада и Хамас окривљују Израел за убиство Ханијеа.

Израел није ни потврдио, нити демантовао своју умијешаност.

Израелски званичници су информисали америчке званичнике о операцији тек након атентата, рекао је извор.    

Ирански државни медији и Хамас раније су наговијестили да је Ханије убијен ракетом испаљеном изван зграде.

Због Ханијевог убиства Иран је запријетио Израелу да ће се осветити, што је подстакло забринутост да не дође до ескалације сукоба на Блиском истоку, преноси Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана