Туча између антивладиних демонстраната и полиције у Тел Авиву

Срна
Туча између антивладиних демонстраната и полиције у Тел Авиву

ТЕЛ АВИВ - Туче између израелске полиције и демонстраната избиле су у Тел Авиву након што су се хиљаде људи окупиле на демонстрацијама против Владе, од које су затражили да врати таоце које Хамас држи у Гази.

Поједини демонстранти носили су фотографије жена војника које су приказане на видео-снимку раније ове седмице, на којем се виде убрзо након што су отете током напада Хамаса на Израел 7. октобра.

Други су држали транспаренте са натписима "Зауставите рат" и "Помозите". Учесници протеста позвали су Владу да постигне договор о ослобађању више десетина талаца који су још у заточеништву.

Демонстранти су, поред тога, позвали израелског премијера Бењамина Нетањахуа да поднесе оставку и затражили нове изборе, пренијела је агенција ПА медија.

Подјеле међу Израелцима продубиле су се поводом начина на који Нетањаху води рат против Хамаса. У нападу те милитантне палестинске групе 7. октобра убијено је око 1.200 људи, а отето 250.

Израел наводи да је око 100 талаца и даље у заточеништву у Гази, као и да се око 30 тијела убијених талаца налази у палестинској енклави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана