Тропска олуја прешла преко Филипина, погинуло 14 људи

Танјуг
Foto: Taнјуг/АП

МАНИЛА - Снажна тропска олуја напустила је данас подручје сјеверних Филипина након што је најмање 14 људи изгубило животе у клизиштима, поплавама и набујалим ријекама, саопштили су филипински званичници сектора за ванредне ситуације и природне катастрофе.

Тропска олуја Јаги прошла је поред града Паој у провинцији Илокос Норте и наставила свој пут преко Јужног кинеског мора са вјетровима брзине и до 75 километара на сат и ударима који достижу брзину до 125 километара на час, преноси АП.

Метеоролози су упозорили да ће тропска олуја Јаги прерасти у тајфун крећући се ка сјеверозападу и дијеловима јужне Кине, али упозорења на тропску олују остала су на снази у већини сјеверних филипинских провинција, гдје су становници упозорени на трајну опасност од клизишта у кишом натопљеним планинским селима и поплава у пољопривредним низијама Лузона, најнасељенијег региона у тој земљи.

Филипини су сваке године на удару 20-ак тропских олуја, од којих је многе прерасту у тајфуне, а највише људи страда од клизишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана