Тројица затворских чувара упуцана, затвореник побјегао

Танјуг
Тројица затворских чувара упуцана, затвореник побјегао

БОЈСИ - Три члана затворског особља упуцана су у засједи док се један осуђеник враћао у затвор из медицинског центра у Бојсу, у држави Ајдахо, саопштили су данас званичници.

Вјерује се да су затвореник и стријелац побјегли заједно, а полиција трага за њима од сриједе, када се инцидент догодио.

Службеници одељења за поправке у Ајдаху превезли су затвореника Скајлара Мида у регионални медицински центар Сент Алфонс у уторак увече, наводи се у саопштењу града Бојса.

Док су се полицијске снаге спремале да крену назад са Мидом у 2.15 по локалном времену, непознати осумњичени је тада пуцао на полицајце и погодио двојицу, преноси CNN.

Трећу особу, за коју је касније утврђено да је службеник поправног одељења, грешком су упуцали полицајци Бојса.

Детективи полиције у Бојсу су у сриједу поподне идентификовали осумњиченог за пуцњаву као Николаса Амфенура.

-Вјерујемо да је ово био координисан напад или засједа да би се (Мид) ослободио из притвора - рекао је шеф полиције Бојса, Рон Вајнегар, додајући да су добили десетине трагова о случају.

Прелиминарна истрага показује да су Мид и осумњичени за пуцњаву ушли у сиви „седан“ са четворо врата и побјегли из подручја, непосредно прије доласка полицајаца Бојса на лице мјеста, наводи се у саопштењу.

Један полицајац кога је упуцао Амфенур је у лошем, али стабилном стању, док други полицајац има озбиљне повреде, али нису опасне по живот, рекли су званичници.

Трећи полицајац повријеђен у пуцњави полиције није у тешком стању, упркос задобијеним повредама.

-Мид се у уторак увече самоповређивао, након чега су га полицајци пребацили у институцију која може да пружи одговарајућу његу - рекао је Џош Тјуалт, директор државног одељења за поправке.

-Потрага је тренутно у току широм Долине блага, како би се пронашли Амфенур и 31-годишњиег Мида, који је документовани члан банде белих расиста “Аријевски витезови” а претходно је осуђиван - каже Вајнегар.

Мид је био у затвору од октобра 2016. због тешког пребијања полицајца уз ватрено оружје, с његова посљедња казна требало је да буде окончана 2036. године, наводи се у саопштењу за јавност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана