Тројица мушкараца ухапшена због групног силовања

GS
Foto: X.com

САО ПАОЛО/БЕНГАЛУРУ/БАРСЕЛОНА - Индијска полиција ухапсила је тројицу мушкараца и трага за још четворицом оптужених за напад на двоје туриста и групно силовање жене, саопштиле су власти.

Полиција је пар, који су држављани Шпаније, пронашла на путу са видљивим траговима насиља и батина на тијелу, рекао је новинарима Питамбер Синг Кервар, надзорник полиције у Думки у источној Индији.

Он није изнио детаље о злочину нити идентификовао жртве, додајући да су двије особе рекле да их је напала група од седам мушкараца која је силовала жену.

Пар, који се на шпанском ТВ каналу Антена 3 идентификовао као Висенте и Фернанда, рекао је у видео-интервјуу да су мушкарци истукли Винсентеа, а њу на смјену силовали.

Пар је рекао да су камповали у близини мјеста гдjе су нападнути јер нису могли да нађу хотеле у близини.

"Силовали су ме, смјењивали су се док су други стајали и гледали и то је трајало око два часа", рекла је Фернанда, која има бразилско и шпанско држављанство.

Раније овог викенда, пар је објавио видео који описује шта се догодило на њиховом заједничком Инстаграм налогу, где објављују слике са својих путовања мотоциклом које дијеле са око 200.000 пратилаца. Видео више није доступан.

У новом видеу Висенте и Фернанда, која се појављује са модрицама на лицу, захвалили су својим пратиоцима на подршци.

Шпанско Министарство спољних послова саопштило је данас да шаље особље у ту област и да је у контакту са властима, док је помоћ понудило и бразилско Министарство спољних послова.

Кервар, управник полиције у Думки, рекао је да је један од приведених дао властима имена других умијешаних особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана