Тркача у Италији напао и убио медвјед

ГС
Тркача у Италији напао и убио медвјед

ТРЕНТО - Двадесетшестогодишњи џогер пронађен је мртав у близини шумске стазе у сјеверној италијанској покрајини Тренто, гдје га је напао и убио медвјед, објавиле су власти у Италији касно синоћ.

Узрок смрти становника Трента утврђен је након проведене обдукције, рекле су власти. 

Мушкарчево тијело пронађено је у четвртак близу шумске стазе у долини Вал ди Соле, популарном одредишту излетника и туриста. Власти су одмах посумњале на напад медвједа с обзиром на врсту повреда, које укључују дубоке порезотине на тијелу и лицу, угризе и дубоку рану на трбуху.

Медвјед сада мора бити пронађен и усмрћен „како би се постигла јавна сигурност”, рекао је предсједник Аутономне покрајине Тренто Марио Фугати на састанку одбора за јавни ред и сигурност.

Све „проблематичне” животиње требају бити устријељене, додао је. Отприлике 100 медвједа живи у планинском и шумском подручју на сјеверу Италије, гдје их се у посљедње вријеме све чешће виђа.

Према подацима покрајине, њихов број се повећава. 

Десетак нових медвједа је 1999. године доведено у то подручје из Словеније у склопу пројекта Европске уније „Лифе Урсус” како би се врсту заштитило од изумирања.

Првобитно је замишљена популација од 50 животиња, а Фугати каже да се сада ваља ухватити у коштац с „вишком”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана