Тринаестогодишњак послао 380 лажних пријетњи бомбом

Срна
Тринаестогодишњак послао 380 лажних пријетњи бомбом

ПАРИЗ - Француске агенције за спровођење закона у западном департману Мен-е-Лоар ухапсиле су тринаестогодишњака осумњиченог да је послао најмање 380 лажних пријетњи бомбом широм земље, пише лист “Паризијен”, позивајући се на полицијске и правосудне изворе.

Лист наводи да су француске власти од уторка, 16. јануара, покренуле 192 истраге о лажним пријетњама бомбама, од којих је 30 резултирало правним поступком.

Француско Министарство правде саопштило је да су малољетници или млади људи ти који често постају предмет истрага. Уз то, “огромна већина” идентификованих и приведених не наводи никакву везу између својих поступака и “терористичких напада или међународне ситуације” на Блиском истоку.
Француска је у октобру забиљежила пораст броја лажних бомбашких и терористичких пријетњи, са десетинама истрага које су покренуте због тих инцидената.

Неколико дана заредом аеродроми широм земље добијали су пријетње о постављеним бомбама, а многи од њих су евакуисани неколико пута.

Инциденти су се догодили након што је Француска увела режим максималне терористичке пријетње након смртоносног напада у школи у граду Арасу у департману Па-де-Кале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана