Три мушкарца објешена у Ираку: Извели најсмртоноснији бомбашки напад

Танјуг
Три мушкарца објешена у Ираку: Извели најсмртоноснији бомбашки напад

БАГДАД - Ирак је извршио смртну казну над тројицом осуђених за учешће у бомбашком нападу на возило у Багдаду, у којем је 2016. године погинуло више од 300 људи, а стотине повријеђено.

Погубљења вјешањем су извршена у недјељу или понедјељак, саопштио је кабинет премијера Мохамеда Шије ал Суданија, без навођења детаља, преноси BBC. Премијер је обавијестио породице жртава да је “праведна казна погубљења” извршена против “три кључна криминалца који су проглашени кривим за учешће у терористичком бомбашком нападу”, саопштила је његова канцеларија.

Бомбашки напад у Багдаду 3. јула 2016. године изведен је док је велики број људи био у ноћном изласку током исламског светог мјесеца Рамазана. Возило напуњено експлозивом дигнуто је у ваздух испред препуног тржног центра у Каради, претежно шиитској области у главном граду Ирака. Много људи је погинуло у пожару који је захватио зграду након експлозије бомбе. Био је то најсмртоноснији појединачни бомбашки напад у Ираку од инвазије коју су предводиле САД 2003. године.

Исламска држава (ИД) признала је да је извршила тај напад. Ова терористичка организација је поражена и изгубила је контролу над територијом у Ираку, али је и даље активна, наводи BBC.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана