Трамп:Слање касетне муниције Украјину могло би да доведе до трећег свјетског рата

Танјуг
Трамп:Слање касетне муниције Украјину могло би да доведе до трећег свјетског рата

ВАШИНГТОН- Бивши амерички предсједник Доналд Трамп осудио је одлуку актуалног предсједника САД Џозефа Бајдена да пошаље касетну муницију Украјини, у оквиру новог пакета помоћи тој земљи и упозорио да би такав потез могао да доведе до трећег светског рата.

-Џозеф Бајден не би требало да нас вуче ка трећем свјетском рату слањем касетне муниције у Украјину - он би требало да покуша да оконча рат и заустави ужасну смрт и разарање које узрокује неспособна администрација - навео је Трамп у саопштењу, које је објављено из његове кампање.

Он је додао да ће неексплодирана касетна муниција “убијати и сакатити недужне украјинске мушкарце, жене и дјецу у деценијама које долазе, дуго након рата”, пренио је амерички Ен-Би-Си.

Он је критиковао Бајдена јер је интервјуу за Си-Ен-Ен током викенда признао да је разлог за слање касетне муниције то што САД немају довољно муниције.

-Велико кршење повјерљивих информација - рекао је Трамп, који је у јуну оптужен по 37 савезних тачака повезаних са више од 100 повјерљивих докумената који су пронађени у његовој резиденцији Мар-а-Лаго прошле године.

Петагон је недавно објавио одлуку о слању касетне муниције, а бивши потпредсједник САД у Трамповој администрацији Мајкл Пенс подржао је тај потез.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана