Трампов адвокат: Политички говор у САД је сада криминализован

Tanjug
Foto: Getty

ВАШИНГТОН - Џон Лауро, адвокат бившег америчког предсједника Доналда Трампа, рекао је данас да нова оптужница против његовог клијента представља напад на "политички говор", као и да је реч о политички мотивисаним оптужбама.

"Ово је трагичан дан. Политички говор је сада криминализован. Постојеће министарство правде и државни тужилац Мерик Гарланд имају газду. Његово име је Џо Бајден. А Џо Бајден се кандидује против Доналда Трампа", рекао је Лауро у разговору за Фокс њуз.
    
Он је оптужио Бајдена и његову администрацију да дјелују ради политичке добити.
    
"То је заиста запањујући документ јер, први пут у америчкој историји, бившег предсједника гони политички противник, због онога у шта је вјеровао и политике и политичког говора који је давао као предсједник", навео је Трампов адвокат.
    
Специјални тужилац Џек Смит подигао је у уторак нову оптужницу против Трампа, која се састоји из четири тачке у којима се бивши предсједник оптужује за превару Сједињених Држава, заверу ради ометања службеног поступка (преноса власти), ометање и покушај ометања службеног поступка, као и за кршење права загарантованих законима и Уставом САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана