Трампов адвокат оптужио државног тужиоца Њујорка да "све игнорише"

Танјуг
Трампов адвокат оптужио државног тужиоца Њујорка да "све игнорише"

ЊУЈОРК - Адвокат Доналда Трампа, Кристофер Кис оптужио је државног тужиоца Њујорка Летицију Џејмс да "све игнорише" током грађанске тужбе због наводне систематске преваре коју је извео Трамп у оквиру своје породичне компаније.

Трампов адвокат је изнио своју оптужбу током рочишта у државном суду у Њујорку, само 10 дана прије суђења заказаног за 2. октобар, преноси Ројтерс.

Судија Артур Енгорон који води поступак разматра аргументе које су изнијели Трампови синови Доналд млађи и Ерик и Трампова организација тражећи од суда да одбаци случај јер нико није преварен ни оштећен, а потраживања су застарјела.

Супротно њиховим тврдњама, Џејмсова тражи да окривљени одговарају за превару.

Судија Енгорон планира да донесе одлуку о захтјевима двије стране 26. септембра, сугеришући да је ријеч о већим принципима.

-Чињеница да нико није оштећен не значи да ће случај бити одбачен - рекао је он на рочишту које је трајало скоро пет сати.

Трамп има велику предност у трци за републиканску председничку номинацију 2024. године упркос томе што се суочава са четири кривичне тужбе, у којима се изјаснио да није крив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана