Трамп упозорио на "крвопролиће" по ауто-индустрију САД и државу, ако изгуби

Танјуг
Трамп упозорио на "крвопролиће" по ауто-индустрију САД и државу, ако изгуби

КОЛУМБУС- Републикански кандидат за председничке изборе и бивши амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је на скупу у суботу да ће бити "крвопролића" по америчку аутоиндустрију, али и државу, уколико он изгуби на новембарским изборима.

Ова изјава је уследила након што је Трамп обећао да ће увести "100 одсто царине" на аутомобиле произведене изван САД, тврдећи да ће домаћа производња аутомобила бити заштићена само ако он буде изабран, преноси ЦНН.

"Ставићемо царину од 100 одсто на сваки аутомобил који није сишао са америчке производне линије и ти аутомобили неће моћи да буду продати ако будем изабран. Ако не будем изабран, то ће бити крвопролиће за цијелу земљу", упозорио је Трамп на предизборном скупу кандидата за сенатора Бернија Морена у Охају.

На питање на шта је конкретно мислио када је рекао "крвопролиће", из Трампове кампање су рекли да се коментар односи на дебату о америчкој ауто-индустрији и економији, навео је Ројтерс.

Са друге стране, поводом Трампове изјаве о "крвопролићу", портпарол Бајденовог изборног штаба је осудио Трампов "екстремизам" и његову, како каже, жељу за осветом и пријетње политичким насиљем. Помажући у Мореновој кампањи за сенатора из Охаја, бивши предсједник поручио је да ће он, а не предсједник Бајден, штитити социјалну сигурност грађана Америке.

Трамп је искористио скуп у Охају да одржи свој уобичајени говор у којем је оштро осликавао апокалиптичну слику Америке уколико Бајден освоји други мандат

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана