Трамп упозорава: Клизимо у трећи свjетски рат

Б92
Трамп упозорава: Клизимо у трећи свjетски рат

ВАШИНГТОН- Републикански кандидат за предсједника САД Доналд Трамп је наговијестио да би операција Украјине у руској Курској области могла бити ризик за почетак трећег светског рата.

Трамп је ово рекао током говора Удружењу националне гарде Сједињених Америчких Држава у Детроиту, како је пренела Европска правда. Трамп је уверен да је он једина особа која може да обећа да ће прекинути рат између Русије и Украјине и спријечити трећи свјетски рат.

Он је поменуо "упад у Русију", јасно мислећи на напредовање украјинских одбрамбених снага у Курској области.

"Погледајте шта се тренутно дешава с Украјином, они нападају Русију, у реду. Завршићемо у трећем свјетском рату", рекао је Трамп.

Републикански председнички кандидат поново је обећао да ће прекинути рат у Украјини ако побиједи на изборима."Прије него што уопште стигнем у Овални кабинет, убрзо након што побиједим на предсједничком мjесту, ријешићу ужасни рат између Русије и Украјине. Ријешићу га веома брзо", рекао је Трамп.

Раније је Вашингтон пост објавио да је Украјина од почетка операције у Курској области интензивирала захтјеве Бајденовој администрацији да дозволи нападе ракета система АТАЦМС на аеродроме на руској територији.

Пентагон је саопштио да је напредовање Украјине у региону Курска у складу с политиком САД, али је додао да и даље не подржава ударе дугог домета на руску територију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана