Трамп шокирао Америку: Зашто је Тајна служба ово урадила?

СРНА
Трамп шокирао Америку: Зашто је Тајна служба ово урадила?

ВАШИНГТОН - Бивши амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је данас да није примио никакво упозорење уочи митинга у Пенсилванији током којег је на њега извршен атентат.

"Нико ништа није помињао, нити говорио о било каквом проблему. Чекао бих да су ми тако рекли колико год да је потребно, али нико ништа није поменуо. Мислим да је то грешка. Како је неко могао да изађе на кров. Зашто није пријављен?", упитао је Трамп за "Фокс њуз".

Он је додао да мисли да је то била грешка и поставио питање како је неко доспио на тај кров (са кога је нападач пуцао) и зашто није био пријављен, јер су га људи видели на крову.

Вашингтон Пост је у суботу објавио да су високи званичници америчке Тајне службе више пута, прије атентата, одбијали захтјеве Трамповог обезбеђења да се ангажују додатно особље и опрема, преноси Ројтерс.

Како наводи лист, Тајна служба која је одговорна за Трампову заштиту, одбила је ове захјтеве, наводећи као разлог и недостатак ресурса.

Трамп је одбацио оптужбе да је опасност за демократију, рекавши да је прошле недеље ''примио метак за демократију''.

Трамп је, говорећи на првом митингу Републиканске странке након што је прошле седмице на њега извршен атентат, одбацио и повезаност са такозваним ''Пројектом 2025''.

- Кажу да су неки екстремни десничари направили неки Пројекат 2025, ја појма немам шта је то. Кажу за мене да представљам опасност за демократију, а прошле недјеље сам примио метак за њу - рекао је Трамп.

Њему се на говорници придружио и сенатор из Охаја Џеј Ди Венс, кога је изабрао за свог кандидата за потпредсједника.

- Он се залаже за оне који снажно раде. Биће одличан потпредседник - истакао је Трамп.

Он је додао да се за говорницом у Мичигену појавио само, како је рекао, захваљујући божјој помоћи. 

- Суочимо се с тим, нешто посебно се догодило прошле седмице. Ту сам само уз божју помоћ, иначе не бих био пред вама - рекао је Трамп.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана