Трамп "украо шоу" на добротворној вечери (ВИДЕО)

ГС
Трамп "украо шоу" на добротворној вечери (ВИДЕО)

ВАШИНГТОН - Републикански кандидат за предсЈедника САД Доналд Трамп "украо је шоу" на традиционалној Ал Смитовој вечери, на којој се прикупљају средства за католичке организације за дјецу, и упутио критике на рачун демократа.

Због митинга у Висконскину Камала Харис није присуствовала вечери Меморијалне фондације Алфреда Е. Смита (бивши гувернер Њујорка, демократа и први католик који је добио номинацију за предсједника САД 1928. године), догађају који традиционално окупља предсједничке кандидате још од 1960. године.

У свом обраћању Трамп је рекао да је био шокиран вијешћу да Камала неће доћи.

- Заиста сам се надао да ће стићи јер нам никад доста њеног прелијепог смеха. Смије се као луда - рекао је бивши предсједник.

- Ако сте заиста хтели да потпредсједница Харис прихвати ваш позив, претпостављам да је требало да јој кажете да су средства намијењена за спасавање пљачкаша и изгредника у Минеаполису и она би била овдје, гарантовано - додао је, алудирајући на фонд за плаћање кауције "мирним демонстрантима" који су пљачкали по граду послије убиства Џорџа Флојда и који Харисова подржава.

Трамп је поменуо и демократског кандидата за потпредсједника, Тима Волца.

- Мислио сам да су демократе луде због тога што причају да мушкарци имају менструацију. Онда сам упознао Тима Волца - рекао је Трамп и додао да ће Волц, упркос томе што није био присутан, рећи да је био на вечери.

Није био поштеђен ни актуелни председник Џозеф Бајден, за кога је Трамп рекао: Да су демократе заиста жељеле да неко не буде са нама вечерас, послали би Џоа Бајдена.

- Једва може да прича, једва да састави двије кохерентне реченице, који изгледа да има менталне способности дјетета. Ово је особа којој ништа не иде, нема никакве интелигенције. Али доста о Камали Харис - подсмијехнуо се Трамп.

На "тапету" се нашао и лидер деморката у Сенату, Чак Шумер, поред ког је Трамп сједио на вечери.

- С обзиром колико је воук ваша партија постала, ако Камала изгуби имаћеш прилику да постанеш прва жена предсједница - рекао му је.

Иако је најавио да ће се нашалити и на свој рачун, одустао је од те идеје.

- Не. Немам ништа. Једноставно не видим смисао у томе да "пуцам" на себе (да се шали на свој рачун) када други људи пуцају на мене - рекао је Трамп.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана