Трамп у 2023. потрошио на суђења 40 милиона долара из фонда Политичка акција

Танјуг
Трамп у 2023. потрошио на суђења 40 милиона долара из фонда Политичка акција

ВАШИНГТОН - Амерички лист Вашингтон пост објавио је да се очекује да ће бивши предсједник САД Доналд Трамп, данас обавијестити свој одбор за политичку акцију (ПАЦ) како је у првој половини године потрошио око 40 милиона долара, на трошкове судских процеса који се воде против њега и његових саветника.

Њујорк тајмс је посебно извијестио да је организација ПАЦ тражила да јој се врати 60 милиона долара које је позајмила другој организацији која подржава Трампа, главног републиканског предсједничког кандидата за изборе 2024. године, преноси Ројтерс.

Позивајући се на инсајдере који су упознати са овом ситуацијом, Вашингтон пост је навео да су издаци ПАЦ за правне трошкове подстакли тужилаштво да преиспита могућност потенцијалног сукоба интереса између Трампа и свједока у поступцима који се воде против њега.

Очекује се да ће Трампова организација ПАЦ у данашњем поднеску открити како је потрошено 40,2 милиона долара за правне трошкове, преноси Вашингтон пост цитирајући особе који су пристале на разговор под условом анонимности.

Трамп се суочава са десетинама федералних оптужби на Флориди због чувања поверљивих државних докумената у свом дому, али и са оптужбама у Њујорку, након истраге поводом тајне исплате и поткупљивања порно звијезде Сторми Данијелс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана