Трамп: Трећи свјетски рат може почети прије него што Бајдену истекне мандат

Танјуг
Трамп: Трећи свјетски рат може почети прије него што Бајдену истекне мандат

ЊУЈОРК - Трећи свјетски рат може да избије прије него што садашњи предсједник САД Џозеф Бајден напусти функцију, рекао је бивши амерички предсједник Доналд Трамп и додао да Бајден не успијева да се носи са својим одговорностима као шеф државе.

- Девет мјесеци прије избора је много времена. Веома су добре шансе да у том периоду дође до трећег свјетског рата, јер имамо некога ко не ради свој посао како треба. Бајден је предмет подсмијеха широм свијета и нико га не поштује - рекао је Трамп у интервјуу за Фокс њуз.

Он је окривио актуелног предсједника што је својим "меканим ставом" у политици на Блиском истоку дозволио напад у којем су убијена три америчка војника и упозорио да ће Иран набавити нуклеарно оружје у наредних 60 дана.

-Наша земља је у хаосу, наше границе су отворене и несигурне. Сједињене Америчке Државе не траже сукоб на Блиском истоку или било гдје другдје у свијету. Али нека знају сви они који би могли да нам нанесу штету: ако наудите Американцу, ми ћемо одговорити - поручио је Трамп.

Раније је Трамп више пута истицао да је свијет на ивици трећег свјетског рата.

Он је у јануару рекао да је Бајденова политика ''претворила свијет у пакао'' и да је довела Сједињене Америчке Државе до крвопролића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана