Трамп: Суђење је било намјештено

GS
Foto: X.com

Бивши предсједник САД Доналд Трамп држи конференцију за медије у Трамповој кули у Њујорку. Конференцију држи дан пошто је осуђен за фалсификовање пословних записа због тихих исплата новца порно звијезди Сторми Данијелс.

Доналд Трамп каже да ће се жалити на пресуду о "превари“ којом је проглашен кривим.

"Ми ћемо се жалити на ово због много различитих ствари“, додаје он. "Судија је био тиранин. То смо морали да видимо са Бобом Костелом".

"То је било намјештено суђење. Хтјели смо да промијенимо мјесто гдје бисмо имали правично суђење. Нисмо га добили", каже Трамп.

Умањујући 34 оптужбе за које је проглашен кривим, Трамп каже да фалсификовање пословних записа њему звучи тако лоше.

"Звучи веома лоше. Знате, то је само прекршај, али мени звучи тако лоше када кажу фалсификовање пословања. То је лоша ствар за мене. Никада за такво нешто нисам био оптужен".

Трамп је поменуо и недавне анкете - које је спровео Дејли мејл од када је осуђен - што показује да има подршку. Предсједнички кандидат тврди да је "већ водио прилично значајно" - али је сада "предњачио за шест бодова". Ово је једна од неколико анкета које су спроведене.

Друга, на примјер, из ИоуГов-а, показује да 50% одраслих Американаца верује да је Трамп крив, 30% мисли да није крив, а 19% не зна.

Трдње у Дејли Мејлу засноване су на анкети од 403 потенцијална гласача ЈЛ Партнерса. То показује да 22% људи има позитивније мишљење о Трампу након његове осуде, док 16% има негативније мишљење - разлика од шест поена. У међувремену, 27% је већ имало позитиван став о Трампу и осуде то нису промијениле. Око 32% је већ имало негативно мишљење и није се промијенило након осуде.

Трамп је напао окружног тужиоца и примијетио "насилни злочин" у Њујорку. Поменуо је напад мачетом у Мекдоналдсу, рекавши да "имали сте човјека који их је ударао мачетама". Троје људи је ухапшено на Тајмс скверу јуче због напада мачетом. Жртва (32) ће, очекује се, преживјети повреде.

Унутар зграде у 5. авенији постављен је подијум за бившег предсједника, а у фоајеу су се окупили медији.

Људи су почели да се окупљају испред Трампове куле у Њујорку уочи конференције за новинаре бившег предсједника. Један од оних испред зграде на Петој авенији је имитатор Трампа који је показао на прозор аутомобила док је пролазио у црној лимузини.

Људи такође држе заставе, укључујући и ону на којој пише „Трамп или смрт“. На лицу мјеста испред зграде били су и службеници њујоршке полиције, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана