Трамп стигао у Мајами, данас пред судом

Танјуг
Трамп стигао у Мајами, данас пред судом

МАЈАМИ – Бивши амерички предсjедник Доналд Трамп стигао је у Мајами, где би требало да се појави пред савезним судом данас у 15 сата по локалном времену, на почетку процеса због оптужби за кривична дjела која укључују незаконито чување поверљивих докумената, преноси Ројтерс.

Трамп је поручио да је невин и да ће наставити своју кампању за предсjедничке изборе 2024. "Надам се да цела земља гледа шта радикална левица ради Америци", написао је Трамп на својој мрежи прије него што је приватним авионом на коме је великим словима исписано његово презиме, одлетео за Флориду. Бивши предсједник САД, који у среду пуни 77 година, упутио се из голф клуба у Бедминстеру у Њу Џерсију у возилу са пратњом ка аеродрому у Њуарку, где га је чекао авион којим је отпутовао у Мајами.

Његове присталице чекале су испред голф клуба у Мајамију чији је власник Трамп, будући да ће он ту провести ноћ. Истраживање Ројтерса и Ипсоса које је објављено у понедељак, показује да 81 одсто републиканаца верује да су оптужбе против Трампа политички мотивисане. Анкета такође показује да Трамп и даље убједљиво води у страначкој трци за номинацију за предсједничког кандидата.

У интервјуу за Политико, Трамп је обећао да ће наставити са председничком кандидатуром, чак и ако буде осуђен. Оптужница која је отпечаћена у петак терети Трампа за 37 кривичних дјела у вези са чувањем поверљивих докумената на имању Мар-а-Лаго на Флориди. Трампа оптужница терети за угрожавање националне безбедности, а оптужбе из Закона о шпијунажи предвиђају значајне затворске казне, наводи Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана