Tрамп: Си зна да сам луд, Путину сам запријетио да ћу му скинути куполе с главе

Танјуг
Tрамп: Си зна да сам луд, Путину сам запријетио да ћу му скинути куполе с главе

ВАШИНГТОН - Бивши предсједник САД Доналд Трамп данас је изјавио да се Кина неће усудити да га провоцира јер предсједник Си Ђинпинг зна да је републикански кандидат ''луд''.

У разговору са уредништвом Волстрит џорнала, Трамп је рекао да ће, ако буде изабран за предсједника следећег мјесеца, увести царине Пекингу уколико дође до блокаде кинеског региона Тајван.

Трамп је рекао да неће морати да користи силу да спријечи блокаду острва, јер га Си ''поштује и зна да сам сам луд''.

-'Имао сам веома (добар) однос са њим. Био је заиста добар, не желим да кажем пријатељ, не желим да се понашам глупо, али одлично сам се слагао с њим - рекао је Трамп о Сију.

Бивши предсједник САД је такође позитивно оцијенио свој однос са руским предсједником Владимиром Путином, рекавши да се ''сјајно'' слагао са њим, пише BBC.

Он је ипак истакао да је запријетио Путину да не изврши инвазију на Украјину.

-Рекао сам „Тако ћеш бити погођен, да ћу ти скинути те куполе с главе“. Јер, знате, он живи испод купола - рекао је Трамп за ВСЏ. Својим обећањима да ће водити трговинске ратове и окончати учешће САД у рату Русије и Украјине, Трамп је своју спољну политику означио као Америку на првом мјесту, а критичари је означавају као изолационистичу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана