Трамп рекао Нетанијахуу да ће избити трећи свјетски рат ако он не побиједи на изборима

Танјуг
Трамп рекао Нетанијахуу да ће избити трећи свјетски рат ако он не побиједи на изборима

ВАШИНГТОН- Републикански кандидат на предстојећим изборима и бивши амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је током сусрета са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом да ће, ако он не побиједи на изборима у новембру, на Блиском истоку доћи до великог сукоба, као и да би потенцијално могао да избије “трећи свјетски рат”.

Трамп се састао са Нетанијахуом у својој резиденцији Мар-а-Лаго на Флориди, дан после сусрета израелског премијера са предсједником САД Џозефом Бајденом и потпредсједницом Камалом Харис, преноси данас портал The Hill.

-Ако ми побijедимо, биће врло једноставно. Све ће се рijешити и то веома брзо - рекао је Трамп на почетку састанка са Нетанијахуом.

Он је додао да ће се у супротном десити велики сукоб на Блиском истоку, а можда и трећи свјетски рат.

-Управо сада сте ближе трећем свјетском рату него икада пijре од завршетка Другог свјетског рата, а то је зато што нашу земљу воде некомпетентни људи -рекао је Трамп.

Он је и раније изјављивао да је свет на ивици новог сукоба због борби на Блиском истоку између Хамаса и Израела, као и напада Русије на Украјину.

Трамп је повремено критички говорио о Нетанијахуу након напада Израела на Газу 7. октобра прошле године, али је у најновијем сусрету са њим настојао да нагласи подршку Израелу, наводећи као примјер одлуку своје администрације да пресели америчку амбасаду у Јерусалим, као и да се повуче из нуклеарног договора са Ираном и уведе санкције тој земљи, наводи портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана