Трамп реаговао на оптужницу: Никада нећу отићи

ГС
Трамп реаговао на оптужницу: Никада нећу отићи

ВАШИНГТОН - Бивши предсједник Сједињених Америчких Држава (САД) Доналд Трамп наставио је да напада савезну оптужницу подигнуту против њега ове седмице, казавши републиканцима Сјеверне Каролине синоћ, да су оптужбе “ствари из земље трећег свијета”.

- Ти си оптужен ни за шта - узвикнуо је, преноси Abc News.

Трамп је оптужен у истрази о његовом руковању повјерљивим документима, наводи се у оптужници која је откривена у петак.

Пронађени документи

Оптужница долази након што је више од 100 докумената са повјерљивим ознакама пронађено у Трамповом одмаралишту Мар-а-Лаго у августу 2022. Нова оптужница против Трампа има 37 тачака, укључујући неовлаштено задржавање повјерљивих докумената и завјеру за опструисање правде након одласка из Бијеле куће 2021. године, показала су судска документа.

Трамп је обећао да ће остати у трци за предсједника САД 2024. чак и ако буде осуђен по широкој оптужници од 37 тачака.

У интервјуу репортеру Политика, Трамп је наводно рекао да ће наставити са кандидатуром за предсједника САД чак и ако га федерална велика порота прогласи кривим, потврдио је његов портпарол, преноси Абц Нењс.

- Никада нећу отићи. Видите, да сам отишао, отишао бих прије првобитне трке 2016. То је било тешко. У теорији, то није било изводљиво – казао је Трамп.

Дао коментар

Портпарол Трампове кампање потврдио је да је Трамп дао коментар.  Трамп је своје прве јавне изјаве откако му је из канцеларије специјалног тужиоца уручена опсежна оптужница од 37 тачака дао својим присталицама у суботу у Колумбусу у савезној држави Џорџији.

- Смијешна и неоснована оптужница против мене од стране наоружаног одјељења за неправду Бајденове администрације биће једна од најстрашнијих злоупотреба моћи у историји наше земље - рекао је он својим присталицама у Колумбусу, наводи Abc News.

Трамп је у новембру прошле године објавио да ће тражити номинацију Републиканске партије за предсједничке изборе 2024. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана