Трамп први пут у Капитолу након нереда 2021.

Танјуг
Трамп први пут у Капитолу након нереда 2021.

ВАШИНГТОН - Бивши предсједник САД Доналд Трамп састао се у Капитол Хилу са републиканским званичницима, што је његов први долазак у Капитол од нереда које су изазвале његове присталице 6. јануара 2021. године упадом у Конгрес.

Трамп, републикански кандидат на предсједничким изборима у новембру,  пренио је поруку јединства, обећавајући да ће ''исправити” све постојеће разлике унутар странке, преноси BBC.

Трамп је у четвртак ујутро стигао у пословну зграду републиканаца у близини зграде америчког Капитола, пролазећи поред мале групе демонстраната који су држали натписе са паролама "Неуспјели државни удар" и "Демократија заувијек, Трамп никад".

На краткој конференцији за новинаре, Трамп је рекао да постоји "велико јединство" у републиканској странци и обећао да ће стати уз колеге републиканце, чак и оне са којима се не слаже.

Послије састанка Трампа и републиканаца у Представничком дому, предсједник Представничког дома Мајк Џонсон рекао је да је бивши предсједник ''донио изузетну количину енергије и ентузијазма“.

-Вјерујемо да ћемо поново освојити Бијелу кућу и Сенат и повећати већину у Представничком дому- рекао је Џонсон.

Посјету Трампа поздравили су и други републиканци, укључујући лидера мањине у Сенату Мича Меконела, који је у прошлости критиковао бившег предсједника.

Бивша предсједница Представничког дома, Ненси Пелоси, оцијенила је да је Трамп "подстрекач побуне који се враћа на мјесто злочина".

Присталице Трампа су 6. јануара 2021. упале у зграду Конгреса на Капитолу, желећи да спријече проглашење изборне побједе Џозефа Бајдена, након што је Трамп, који је био противкандидат Бајдену, тврдио да су избори покрадени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана