Трамп против забране TikToka: "Многи би полудјели без ове апликације"

GS
Foto: NYP

ВАШИНГТОН - Кандидат за америчког предсједника Доналд Трамп изјавио је да "ТикТок" представља пријетњу по националну безбједност, али да би забрана популарне апликације нашкодила појединој дјеци и само ојачала "Фејсбук", који је овај републиканац оштро критиковао.

Представнички дом америчког Конгреса требао би у сриједу, 13. марта да гласа о закону који власнику "ТикТока" кинеском "БајтДенсу" даје рок од око шест мјесеци да се ослободи популарне апликације за кратке видео снимке коју користи 170 милиона Американаца.

"Не желим да учиним да се `Фејсбук` удвостручи. А ако забраните `ТикТок`, онда ће `Фејсбук` и други, али углавном `Фејсбук`, имати велику корист. И мислим да је `Фејсбук` био веома непоштен", рекао је Трамп за Си-Ен-Би-Си.

Трамп је рекао да би забрана "ТикТока" могла да утиче на младе људе и да би многи од њих "полудјели" без ове апликације.

"Има много доброг и много лошег са `ТикТоком`, додао је Трамп.

Трамп је раније критиковао компанију "Мета платформс" јер му је укинула приступ "Фејсбуку" и "Инстаграму", након што је уклонио двије његове објаве током побуне у америчком Капитолу 6. јануара 2021. године. Његови налози су враћени у фебруару 2023. године, преноси Срна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана