Трамп против приједлога о помоћи Украјини у замјену за контролу граница

Танјуг
Трамп против приједлога о помоћи Украјини у замјену за контролу граница

ВАШИНГТОН - Бивши предсједник САД Доналд Трамп противи се приједлогу о додатној помоћи Украјини, упркос двопартијском договору по којем би републиканци добили строжу контролу граница, док би Сенат демократама одобрио захтјев за слање помоћи Кијеву.

Трамп је на друштвеним мрежама објавио да "неће бити двостраначког договора о граници док се не добије све што је потребно да се заустави инвазија милиона људи".

Лидер републиканаца у Сенату Мич Меконел је на састанку са члановима своје партије у сриједу признао да се Трамп томе противи и да су разговарали о другим опцијама, да се помоћ Украјини и средства за границу одвоје, саопштили су неименовани извори.

- И даље радимо на томе", рекао је Меконел и додао да он лично подржава идеју да се споје питања границе и Украјине.

Меконел је претходно наглашавао потребу да Конгрес одобри десетине милијарди долара помоћи за Украјину, Израел и друге савезнике, као и да се усвоје измијењене мјере контроле границе, преноси АП.

Портпаролка Бијеле куће Оливија Далтон рекла је да је администрација предсједника САД Џозефа Бајдена била посвећена овом договору и да се нада наставку.

-Велики број републиканаца је навикао да је ово само политичко питање, а не и истински проблем, и тешко им је да промијене начин размишљања. Али постоје републиканци у Сенату који то желе - рекао је демократски сенатор Крис Марфи и додао да се нада да ће републиканци ипак прихватити приједлог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана