Трамп проглашен кривим по свим тачкама оптужнице

Агенције
Трамп проглашен кривим по свим тачкама оптужнице

ЊУЈОРК - Порота Окружног суда на Менхетну прогласила је бившег америчког предсједника Доналда Трампа кривим за фалсификовање пословних докумената.

Порота од 12 чланова прогласила је Трампа кривим за све 34 тачке оптужнице за фалсификовање докумената у вези са шемом прикривања тајних исплата новца звјјезди филмова за одрасле Сторми Данијелс, како би је спријечио да изађе у јавност са наводима о афери са Трампом непосредно прије дана избора 2016. године.

Ових 34 тачака произилазе из 11 фактура, 12 ваучера и 11 чекова који чине Трампову мјесечну надокнаду трошкова бившем адвокату Мајклу Коену који је исплатио 130.000 долара Данијелсовој, преноси ЦНН.

Трамп се изјаснио да није крив по оптужбама у овом случају и негирао је аферу са порно глумицом. Против бившег предсједника су подигнуте још три оптужнице, али се не очекује да ће та суђења бити одржана прије избора у новембру.

Трамп се и у тим случајевима изјаснио да није крив. Доналд Трамп је први предсједник у историји САД који је осуђен за кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана