Трамп преговара с Путином?

Агенције
Трамп преговара с Путином?

​ВАШИНГТОН - Кандидат за предсједника САД, Доналд Трамп, преговара с руским лидером Владимиром Путином о томе колико украјинске земље Кремљ може да задржи за себе, пише "Политицо".

Тај медиј је, позивајући се на два стручњака за националну безбједност, навео да Трамп разматра споразум према којем би се НАТО обавезао да се неће ширити на Украјину и Грузију и преговара са Путином о томе "колико украјинске територије Москва може да задржи".

Трамп такође очекује да ће европске чланице драматично повећати издатке за НАТО када он постане предсједник. Осим тога, како су истакли стручњаци, Трамп наводно планира "радикалну преоријентацију" НАТО-а.

"Мало је вјероватно да ће Трамп одмах напустити НАТО, али чак и ако званично не напусти организацију, то не значи да ће НАТО преживјети Трампов други мандат непромијењен", навео је извор.

Одмах након писања "Политица" огласио се званични Кремљ, одакле је саопштено да предсједник Владимир Путин и бивши предсједник САД "не учествују у дијалогу о Украјини".

Прес-секретар руског шефа државе Руске Федерације, Дмитриј Песков, упитан да прокоментарише информацију коју су пренијели западни медији да руски лидер и кандидат на предстојећим предсједничким изборима у САД наводно воде дијалог о условима за постизање мира у Украјини, кратко рекао: "То није тако", преноси "б92".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана