Трамп: Pостоји “слабост” у напорима да ме заштите

Танјуг
Трамп: Pостоји “слабост” у напорима да ме заштите

 ВАШИНГТОН - Бивши предсједник и републикански предсједнички кандидат САД Доналд Трамп изјавио је данас да постоји “слабост” у напорима да се он заштити и да је дуго тражио више људства у свом безбjедносном тиму.

-Одавно смо тражили више људи, више мушкараца и жена, више људи. Имамо скупове од 50 до 60.000 (људи). У Њу Џерсију смо имали 107.000 људи. То је добра ствар, али потребна вам је већа заштита. И дуго смо тражили више људи - рекао је Трамп за Фокс њуз, два дана након другог покушаја убиства који се догодио док је играо голф у Вест Палм Бичу.

Вршилац дужности директора америчке тајне службе Роналд Роу Млађи рекао је новинарима у понедјељак да су средства за Трампову безбједност додатно повећана још у јулу када је био први атентат, и то на “већ побољшану безбедносну позицију” предсједничког кандидата.

Трампов наступ на Фокс њузу био је његово прво појављивање у јавности од другог планираног атентата на њега у недјељу.

У интервјуу је такође рекао да би желио да упозна жену која је наводно упозорила власти да је возилом управљао мушкарац Рајан Весли Рот (58) оптужен за посљедњи планирани атентат. Осумњичени Весли Рот побјегао је пјешке са терена за голф гдје је наводно планирао да убије Трампа, а затим у возилу.

-Жена која је била у аутомобилу видјела је човјека на улици и пратила га је. Када је стао, паркирала је свој ауто и почела да слика његове регистарске таблице, а онда је те слике послала полицији - испричао је Трамп и похвалио жену за њену марљивост и обраћање пажње на детаље.

-Нисам је упознао, али бих волео да је упознам. Упознаћу је, надам се - рекао је републикански предсједнички кандидат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана