Трамп поново на суду у децембру,два мјесеца прије почетка примарних избора

Танјуг
Трамп поново на суду у децембру,два мјесеца прије почетка примарних избора

ВАШИНГТОН - Судија који води поступак против бившег предсједника САД Доналда Трампа у Њујорку, заказао је следеће саслушање за 4. децембар, отприлике два мјесеца прије званичног почетка републиканских примарних избора за предсједничку трку 2024. годину, преноси амерички портал Хил.

Трамп је јуче саслушан на Менхетну пред судијом Хуаном Мерчаном, гдје је оптужен за 34 кривична дјела везана за тајне исплате новца звијезди филмова за одрасле Сторми Данијелс уочи избора 2016. и изјаснио се да није крив по оптужбама које му се стављају на терет.

На децембарском рочишту, судија ће одлучити о очекиваним приједлозима за одбацивање случаја, наводи амерички портал. Страначким скупом у Ајови 5. фебруара 2024, почеће примарни избори републиканаца, а њихови први предизбори у Њу Хемпширу, заказани су за 13. фебруар. Очекује се да ће Трамп искористити оптужницу против њега, како би покушао да прикупи подршку међу републиканским гласачким телом, са тврдњом да је жртва политички мотивисаног кривичног гоњења, наводи портал Хил

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана