Трамп поново добија налоге на Фејсбуку и Инстаграму

Срна
Foto: Танјуг/АП

САН ФРАНЦИСКО- Компанија "Мета" саопштила је да ће у наредним седмицама поново активирати налоге бившег предсједника САД Доналда Трампа на мрежама "Фејсбук" и "Инстаграм".

Обнављање налога могло би да помогне Трампу, који је у новембру најавио да ће се поново кандидовати за предсједника на изборима 2024. године.

Он има 34 милиона пратилаца на "Фејсбуку" и 23 милиона на "Инстаграму", платформама које су кључне за политички домашај и сакупљање донација.

Трампови налози ће бити активирани послије двогодишње суспензије након смртоносних немира на Капитол Хилу 6. јануара 2021. године.

Његов налог на "Твитеру" обновљен је у новембру одлуком новог власника Илона Маска, али бивши предсједник га још није користио.

Присталице слободе говора кажу да је исправно да јавност има приступ порукама политичких кандидата, а критичари оптужују "Мету" да слабо уређује садржаје на својим платформама.

"Мета" је у новом блогу објавила да је поставила нова правила која ће "спријечити понављање прекршаја".

"У случају да Трамп објави додатни насилни садржај, садржај ће бити уклоњен, а он ће бити суспендован у периоду од мјесец дана до двије године, у зависности од озбиљности прекршаја", написао је Ник Крег, "Метин" предсједник за глобане послове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана