Трамп поновио тврдње о имигрантима који једу кућне љубимце

Танјуг
Трамп поновио тврдње о имигрантима који једу кућне љубимце

ВАШИНГТОН – Републикански кандидат за предсједника Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп поновио је тврдње да имигранти у Охају једу кућне љубимце, рекавши гласачима на једном латинском догађају у Мајамију да је „само пренио“ оно што су медији извјештавали.

У седмицама уочи предсједничких избора у САД, Трамп је јуче поновио тврдњу која је постала вирална, да су хаитијски имигранти у Спрингфилду крали љубимце или да су узимали животиње из паркова за храну, пренио је Ројтерс и додао да нема кредибилних извјештаја о Хаитијанцима који једу кућне љубимце, а званичници у Охају, укључујући и републиканце, више пута су рекли да је та прича нетачна.

На догађају који је организовала шпанска телевизија „Унивижијон“ (Унивисион), један латино републиканац из Аризоне упитао је Трампа да ли заиста вјерује да имигранти једу кућне љубимце.

„Само сам преносио оно што је извјештавано“, одговорио му је Трамп.

Додао је да су „новине“ извјештавале о тој теми, иако није конкретно навео ниједну медијску кућу нити је пружио било какве друге детаље.

Трамп, који још није посјетио Спрингфилд, претходно је рекао да ће спровести масовне депортације хаитијских имиграната из тог града, иако је већина њих легално у САД.

Трамп се такмичи против демократске предсједничке кандидаткиње Камале Харис за гласове латино популације.

Латино гласачи обично подржавају демократе, али Трампова кампања се нада да ће придобити више гласова, посебно мушкараца, и то због економског незадовољства, пренијела је агенција.

Према анкетама које су спровели Ројтерс и Ипсос у периоду између 11. септембра и 7. октобра, Харис је међу латино гласачима водила у односу на Трампа за осам одсто – она је имала 47, а Трамп 39 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана