Трамп: Подизање оптужнице против мене додатно би уништило Америку

Танјуг
Трамп: Подизање оптужнице против мене додатно би уништило Америку

ВАШИНГТОН- Бивши амерички предсједник Доналд Трамп саопштио је данас да су његови адвокати имали “продуктиван састанак” са представницима министарства правде, додавши да би подизање оптужнице против њега “додатно уништило” Сједињене Америчке Државе.

-Моји адвокати су јутрос имали продуктиван састанак са министарством правде, детаљно им објаснивши да нисам урадио ништа лоше, као и да би подизање оптужнице против мене само додатно уништило нашу земљу - написао је Трамп на својој друштвеној мрежи “Truth Social ”. Он је додао да током састанка није дато никакво упозорење његовом тиму.

-Не вјерујте лажним вијестима -  поручио је Трамп, који се бори за кандидатуру републиканаца на предсједничким изборима у САД 2024. године.

Претходно су амерички медији објавили да су се Трампови адвокати састали са представницима министарства правде и специјалним истражитељем Џеком Смитом, на дан када се састаје велика порота како би истражила покушаје бившег предсједника да поништи пораз на предсједничким изборима 2020. године.

Америчка телевизија NBC објавила је да је Трампов тим обавијештен да ће против њега бити подигнута оптужница.

Трамп је 18. јула објавио да је примио писмо од Смита у којем се наводи да је он мета његове истраге, која се односи на догађаје који су довели до упада Трампових присталица у Капитол 6. јануара 2021. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана