Трамп открио шта је тражио од Нетаниjахуа

Танјуг
Трамп открио шта је тражио од Нетаниjахуа

ВАШИНГТОН - Кандидат Републиканске странке на предстојећим предсједничким изборима у САД Доналд Трамп изјавио је да је на посљедњем састанку са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом у јулу израелском премијеру поручио да брзо оконча рат Израела и Хамаса у Појасу Газе.

-Он зна шта ради, а охрабрио сам га то брзо заврши. Мора се брзо завршити, морају да побиједе и заврше с тим. Убијање мора да престане - рекао је Трамп, а преноси Ројтерс.

Нетанијаху и Трамп демантовали су медијске наводе о томе да су у сриједу разговарали о потенцијалном споразуму о прекиду ватре у Гази и ослобађању талаца.

-Супротно медијским извјештајима, премијер Бењамин Нетанијаху јуче није разговарао са бившим предсједником Доналдом Трампом - саопштено је из кабинета Нетанијахуа, док је Трамп навео да о томе није разговарао са израелским премијером, али да ће можда то учинити.

Нетанијаху је у јулу боравио у посјети САД, током које је говорио пред америчким Конгресом и састао се са америчким предсједником Џозефом Бајденом, потпредсједницом и кандидаткињом Демократа за предсједницу Камалом Харис, као и са Трампом, у његовој резиденцији на Флориди.

Египат, САД и Катар предводе преговоре о прекиду ватре у Појасу Газе, а из Вашингтона више пута поновљено да би постизање тог споразума довело до смањења напетости и пријетње ширег сукоба на Блиском истоку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана