Трамп открио како планира да оконча рат у Украјини

ГС
Трамп открио како планира да оконча рат у Украјини

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп обећао је да неће дати новац Украјини ако поново постане први човјек поменуте земље, а Европа без САД не би могла да финансира сукоб и рат ће бити окончан, тврди мађарски премијер Виктор Орбан.

- Очигледно је да сама Украјина не стоји на својим ногама. Ако Американци не дају оружје и новац, а Европљани их слиједе, рат ће се онда завршити. Ако Американци не дају новац, Европљани нису у стању да сами финансирају Украјину, рат ће се онда завршити. Трамп сада није предсједник, али се његова странка мијеша кад демократе желе да пошаљу новац за рат. Трамп је рекао да неће дати ни пени ако се врати. И онда ће се рат завршити - рекао је Виктор Орбан у интервјуу за ТВ канал М1.

Некадашњи амерички предсједник и готово сигурно кандидат републиканаца на предсједничким изборима Доналд Трамп, подсјетимо, састао се у суботу са мађарским премијером Виктором Орбаном у својој резиденцији Мар-а-Лаго на Флориди.

То је био трећи званични сусрет двојице политичара.

Разговори су трајали око сат времена након чега је услиједила вечера и концерт.

Прес-служба бившег америчког предсједника је навела да су Трамп и Орбан разговарали о "широком спектру питања" која утичу на Мађарску и Сједињене Америчке Државе - укључујући најважнији значај јаке и безбједне границе за сваку нацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана