Трамп остао без имунитета по тужби за клевету

Срна
Трамп остао без имунитета по тужби за клевету

ЊУЈОРК - Доналд Трамп не може да се позове на предсједнички имунитет у тужби за клевету коју је против њега поднијела књижевница Е. Џин Керол, која га је оптужила и за силовање, одлучио је амерички Апелациони суд.

Други окружни апелациони суд САД на Менхетну потврдио је одлуку савезног судије да одбије Трампов захтјев за имунитет, утврдивши да је бивши предсједник предуго чекао да га употријеби у одбрани.

Алина Хаба, један од адвоката бившег предсједника, назвала је пресуду "фундаментално мањкавом" и рекла да ће Трамп тражити "хитну ревизију" од Врховног суда.

Керолова је у тужби тражила најмање 10 милиона долара одштете од Трампа због коментара које је дао у јуну 2019. године, када је био предсједник, након што га је први пут јавно оптужила да ју је силовао у гардероби робне куће на Менхетну средином деведесетих.

Трамп је негирао да познаје Керолову, наводећи да она није његов "тип" и да је измислила тврдњу о силовању да би промовисала своје предстојеће мемоаре.

Бивша колумнисткиња магазина "Ел" поднијела је тужбу у новембру 2019. године, али је Трамп сачекао до децембра 2022. прије него што је изјавио да га апсолутни предсједнички имунитет штити од њене тужбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана