Трамп окривио Бајдена и Харисову за покушај атентата на њега

Танјуг
Трамп окривио Бајдена и Харисову за покушај атентата на њега

ВАШИНГТОН – Републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп окривио је предсједника Џозефа Бајдена и своју демократску ривалку Камалу Харис за покушај атентата на њега прошлог мјесеца, оптуживши их да су Тајној служби отежали посао да га заштите.

Трамп је ову тврдњу, за коју није понудио доказе, изнио јуче у ток шоуу Др Фил који води Фил Мекгро, пренио је Гардијан.

Претходно је објављено да је неколико агената Тајне службе из канцеларије у Питсбургу послато на административно одсуство након напада на Трампа 13. јула у Пенсилванији.

“Када се то догодило, људи су се запитали чија је кривица. Мислим да је то у извјесној мјери кривица Бајдена и Харисове”, казао је Трамп у тв емисији.

Он је додао да њих двоје нису били претјерано заинтересовани за његово здравље и безбједност.

“Они су веома отежали то да Тајна служба има довољно потребног особља”, рекао је Трамп.

Тајна служба је у данима након напада признала да се обезбјеђење бившег предсједника жалило на недовољан број припадника безбједносног особља у претходне двије године, као и да им на неке захтјеве нису одговорили.

Нема, ипак, доказа да су Бајден и Харисова, који су осудили покушај атентата, директно учествовали, или да су се мијешали у посао и организацију Тајне службе.

Трамп је у емисији такође окривио Бајдена и Харис за политичку реторику против њега, која је, како је сугерисао, могла довести до покушаја атентата.

“Они кажу да сам ја пријетња по демократију. То је фраза коју само понављају, а то може изазвати потенцијалне убице. То је ужасна ствар. Можда је тај метак стигао због њихове реторике”, рекао је бивши председник.

ФБИ је саопштио да је нападач на Трампа Метју Крукс, који је убијен, дјеловао сам и да нису нађени докази његових идеолошких мотива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана