Трамп одбио позив Зеленског да посјети Украјину

Танјуг
Трамп одбио позив Зеленског да посјети Украјину

Бивши предсједник САД Доналд Трамп одбио је позив украјинског предсједника Володимира Зеленског да посјети Украјину како би се увјерио у размјере напада Русије, додајући да поштује Зеленског, али да би та посјета у овом тренутку била "неприкладна".

"Изузетно поштујем предсједника Зеленског, али мислим да би било неприкладно ићи у Украјину у овом тренутку", рекао је Трамп, преноси Newsmax. 

Према речима Трампа, администрација предсједника САД Џозефа Бајдена "тренутно има посла" са Зеленским и не би желио "да ствара сукоб интереса".

Зеленски је позив Трампу да посјети Украјину упутио након што је бивши амерички предсједник изјавио да би могао да оконча рат Русије против Украјине у року од 24 сата ако побиједи на изборима сљедеће године.

Зеленски је у интервјуу за NBC довео у питање Трампову тврдњу и позвао га да посјети Украјину како би лично видио размјере руске инвазије.

"Ако може да дође овдје, требаће ми 24 минута - да, 24 минута…да објасним предсједнику Трампу да не може да управља овим ратом. Он не може да донесе мир због (руског предсједника Владимира) Путина", рекао је Зеленски.

Трамп је за CNN у мају тврдио да до рата не би дошло да је он био предсједник када је почела руска инвазија у пуном обиму, као и да би могао да ријеши сукоб за један дан ако буде поново изабран.

''Састаћу се са Путином. Састаћу се са Зеленским. Обојица имају слабости и имају снагу. И у року од 24 сата тај рат ће бити ријешен'', навео је Трамп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана