Трамп: Није проблем што је Бајден стар, него што је неспособан

Г.С.
Трамп: Није проблем што је Бајден стар, него што је неспособан

Осамдесетогодишњи амерички предсједник, који редовито трпи нападе због својих година, тешко је могао рачунати на помоћ 77-годишњег бившег предсједника Доналда Трампа као савезника који ће га бранити. Бивши републикански предсједник, с којим би се 80-годишњи демократ поновно могао сусрести на биралиштима у нивембру 2024., увјеравао је НБЦ да Бајденов проблем нису његове године, већ његова неспособност.

- Неки од највећих свјетских вођа били су на власти кад су били у својим осамдесетима - устврдио је бивши предсједник, кандидат на републиканским предизборима. "А Биден није престар", додао је тијеком интервјуа, "Али мислим да је неспособан и то је већи проблем."

Доброг здравља

Предсједникова задња лијечничка процјена у фебруару ове године казала је да је доброг здравља, али никада прије Бијела кућа није имала тако старог станара. Бајден би на крају евентуалног другог мандата имао 86 година, због чега често трпи критике.

А говорећи о својим властитим годинама, Трaмп је казао уз смијешак: "Ја сам још далеко од 80." Тренутне анкете показују да су Американци, иако је разлика у годинама између Бидена и Трумпа мала, више забринути за Биденово здравље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана