Трамп не жели нову изборну дебату са Харисовом

Танјуг
Трамп не жели нову изборну дебату са Харисовом

ВАШИНГТОН - Бивши предсједник САД и кандидат републиканаца на предсједничким изборима Доналд Трамп изјавио је да неће учествовати у још једној изборној дебати са својом супарницом из редова демократа потпредсједницом Камалом Харис.

"Треће дебате неће бити", написао је Трамп на свој друштвеној мрежи Истина, пренио је Ројтерс.

Камала Харис позвала је Трампа на другу предизборну дебату у октобру, мање од сат времена након завршетка прве дебате двоје кандидата раније ове недјеље.

Током свог говора на предизборном скупу у Шарлоту у Сјеверној Каролини, Харис је изразила увјерење да она и Трамп ''дугују бирачим макар још једну дебату''. Прву дебату Трампа и Харис пратило је готово 60 милиона ТВ гледалаца.

Прије него што је учествовао у дебати са Харис, Трамп је учествовао и у дебати против предсједника САД и тадашњег кандидата Демократске партије Џозефа Бајдена.

Камала Харис води у односу на Трампа са 47 према 42 досто, показују резултати анкете које су спровели Ројтерс и Ипсос.

Дводневна анкета показала је да Харис има пет процентних поена предности међу регистрованим бирачима, нешто мало изнад четири поена предности коју је имала у односу на Трампа у анкети Ројтерс/Ипсоса од 21. до 28. августа.

Међу гласачима који су казали да су чули бар нешто о дебати одржаној у уторак, 53 одсто је навело да је Харис побиједила, а 24 одсто да је побиједио Трамп.

Око 52 одсто оних који су упознати са дебатом навело је да је Трамп посрнуо и да није дјеловао оштро, док је 21 одсто то казало за Харис.

Међу републиканским гласачима, сваки пети је рекао да Трамп није дјеловао оштро.

Анкета је обухватила 1.690 одраслих Американаца широм земље, укључујући 1.405 регистрованих бирача и има маргину грешке од око три процентна поена за регистроване бираче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана