Трамп напада е-поштом Бајдена: Овај лов на вјештице ће се обити о главу

ГС
Foto: Танјуг/АП

ЊУЈОРК - Неколико сати након што је у четвртак објављена оптужница против њега, кампања бившег предсједника Доналда Трампа за 2024. кренула је у акцију, шаљући е-поруке за прикупљање средстава његовим вјерним присталицама.

Оспоравајући оптужницу коју је подигла велика порота на Менхетну за његову улогу у исплатама тајног новца порно звијезди Сторми Данијелс, Трамп је у е-поруци обећао да ће се "овај лов на вјештице обити о главу Џоу Бајдену".

"Откако сам се кандидовао за предсједника као потпуни политички аутсајдер, корумпирана владајућа класа покушала је угасити наш покрет Америка на првом мјесту. Дубока држава ће употријебити све што јој је на располагању да угаси један политички покрет који вас ставља на прво мјесто.", стоји у е-поруци.

Чини се да су се напори кампање исплатили.

У саопштењу за јавност у петак се хвалило да је господин Трумп прикупио више од четири милиона долара у 24 сата након "невиђеног политичког прогона предсједника од стране окружног тужиоца с Менхетна, Алвина Брага".

Наиме, кампања тврди да је више од четвртине донација дошло од оних који су први пут поклонили новац за кампању.

Док су републикански заступници и потенцијални предсједнички супарници углавном кружили око господина Трампа, осуђујући оптужницу као изразито "политичку" - сенатор Линдзи Грахам изнио је властиту молбу за прикупљање средстава у једном појављивању на "Фокс Њуз" - бивши предсједник је затворен у Мар-а-Лагу, његовој резиденцији у Палм Бичу на Флориди.

Осим што се појавио заједно с бившом првом дамом Меланијом Трамп у приватном клубу за чланове у центру имања, господин Трамп објављује на својој платформи друштвених медија, "Тruth Social".

Објаве су варирале од низа исјечака кабловских вијести у којима његови савезници изражавају подршку и осуђују оптужницу, до љутитих тирада против појединих тужиоци - господин Трамп је чак напао Брагову “жену која мрзи Трампа” у једној објави – као и судију Хуана Трговац којему је додијељен случај, преноси "Индепендент".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана