Трамп на првом јавном скупу од атентата, говорио иза непробојног стакла

Танјуг
Трамп на првом јавном скупу од атентата, говорио иза непробојног стакла

ЕШБОРОУ - Републикански предсједнички кандидат и бивши предсједник САД Доналд Трамп појавио се јуче у простору ограђеном непробојним стаклом у граду Ешбороу, у савезној држави Сјеверна Каролина, на првом јавном скупу од како је прошлог мјесеца рањен у пуцњави на митингу у мјесту Батлер у држави Пенсилванија.

Након пуцњаве у којој је Трамп погођен у уво, један човјек погинуо, а двије особе рањене, тајна служба је издала привремену препоруку да бивши предсједник држи митинге само у затвореним просторима, међутим прошле недјеље је саопштено да ће се на скуповима на отвореном користити непробојно стакло, преноси Гардијан.

Трампов наступ у Северној Каролини дио је контра-кампање током недјеље у којој се одржава Демократска национална конвенција у Чикагу, наводи лондонски дневник.

Скуп у граду Ешбороу је отворен кратким, једноминутним говором републиканског канидата за потпредсједника Џеј Ди Венса, а Трамп је потом позвао на бину кандидата за гувернера Сјеверне Каролине Марка Робинсона, за кога је Трамп у пролазу рекао да је "смршао много у посљедњих неколико мјесеци".

Трамп је више пута називао Камалу Харис "другарицом Камалом" и поновио своју тврдњу да је Харисова кандидаткиња екстремне љевице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана